ByAr Bicycle

Eerder schreven we op Daily Cappuccino al over het kloeke design van de Nederlandse fietsproducent ByAr Bicycle Company. De basale vormgeving fascineerde meteen. Deze fascinatie was toen puur op de looks van dit oerdegelijke gebaseerd. Toen we de kans kregen om het prototype te testen, hoefden we niet lang na te denken: YES! Ontwerper Renier Meuwissen is  hard aan de slag om zijn stoere fiets nog beter te maken. Extra belangrijk nu de lancering vlak na de zomer gepland is. Gebruikerservaringen zijn daarbij vanzelfsprekend onmisbaar. Daarom organiseert hij ‘De Estafette’. Een select gezelschap fiets- en designliefhebbers krijgt de kans om de ByAr bicycle zelf te ervaren. Daily Cappuccino mocht de Estafette aftrappen. En met genoegen.

 

Cardanas 5 mei 2015

IMG-20150430-WA0010

 

Hoewel het een vervoermiddel is om van A naar B te komen, moet de hedendaagse fiets natuurlijk wel goed smoelen. Bij de ByAr Bike hoef je je daar totaal geen zorgen over te maken. Het prachtige basale design is niet alleen strak en cool, hij fietst ook heerlijk. De versterking van het elektrische model Volta is heel prettig als je lange stukken rijdt. Je fietst niet, maar zoeft door het verkeer. De snelheid van de ondersteuning reguleer je overigens niet met een ontsierende boordcomputer op je stuur. Een app op je smartphone is daarvoor een passend alternatief.

 

IMG-20150428-WA0004

 

De ergonomie van de fiets is perfect. Het zadel is eenvoudig te verstellen en in alle standen blijven de verhoudingen in tact. Zowel lange als korte mensen kunnen daarom prima uit de voeten op deze stoere fiets voor man en vrouw. Als je ermee op pad bent, ben je overigens verzekerd van aandacht. Mensen draaien letterlijk om als je langs suist. Het is een echte ‘conversation piece’. En dat is natuurlijk niet voor niets. De ByAr Bike is een prachtfiets in al zijn eenvoud. Wij leverden het prototype met pijn in hart weer in bij de eigenaar en kunnen niet wachten op de lancering.

 

Geen reactie's

Geef een reactie