Elektrische Fixie

Een e-bike is allang niet meer exclusief voor de seniore medemens. De ByAr Bike uit Nederland onderstreept dat ook een elektrische fiets goed kan smoelen. Een beetje stadse hipster rijdt echter rond op een fixie. Toch wil je op weg naar je werk geen klotsende oksels. De overstap naar elektrisch fietsen lijkt dan logisch. Die drempel is voor menig stadsmens echter vrij hoog. Niemand wil zijn coolness verliezen. Met de Maxwell EP0 lichtgewicht e-fixie van Maxwell Motorbikes profiteer je van het beste uit twee werelden.

 

aca2f2d519ace28a1065a062c00d7574_original

 

Maxwell oprichter en designer Troy Rank had al heel wat tochtjes met een e-bike gemaakt, onder ander een record solotocht. Voor die 4.400 mijl lange trip gebruikte hij een praktische transportfiets. Lekker praktisch en degelijk, maar het oog wil ook wat. Dat was het startpunt voor de ontwikkeling van de EP0. Met deze lichtgewicht e-bike doorkruis je de stad zonder dat dit ten koste gaat van je imago.

 

large_Maxwell-Motorbikes-EP0-03

 

Het minimalistische design wordt op geen enkele wijze ontsierd door de elektrische ondersteuning. De motor is naadloos verwerkt in het ranke frame. Slim materiaalgebruik zorgt ervoor dat dit mooie ros iets meer dan 12 kg weegt. Bovendien kun je de ondersteuning zelf instellen. De EP0 is nog een kickstarter-project, maar wie weet cruise jij binnenkort rond op deze elektrische fixie.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie