Kopenhagen fietstour

Loop even rond in Kopenhagen en je struikelt letterlijk over de fietsen. En dan hebben we het niet over standaard modellen. Je hoeft niet eens heel alert te zijn. Uniek design staat gewoon met een simpel slot aan een lantaarnpaal. Ook grote merken, zoals Louis Vuitton liften graag mee op de populariteit van dit praktische vervoermiddel. Bijvoorbeeld door ze in hun chique etalage te zetten. Niet gek dus dat de Deense hoofdstad wemelt van de werkplaatsen en outlets voor coole fietsen. Op onze ongeplande fietstour gingen we bij twee shops naar binnen.

2015-08-05 12.24.042015-08-05 18.10.14

Danish designer Søren Sögreni startte in 1981 met het ontwerpen van fietsen die uitblinken in eenvoud. Sögreni heeft een praktische insteek en heeft zelf zeven redenen bedacht waarom je op zijn fietsen moet rondtoeren. Het opvallende design is natuurlijk een zeer steekhoudend argument. De frames worden vanaf 0 met de hand gemaakt en voorzien van de beste accessoires. Deze laatste zijn overigens ook los te bestellen. Je kunt je eigen fiets dus simpel voorzien van een Deense touch.

Schermafbeelding 2015-08-12 om 12.28.51 bicycle-in-shop

Wie denkt dat Biomega gewoon fietsen maakt, heeft het goed mis. Zij gooien het traditionele beeld van vervoer volledig op z’n kop met hun ‘furniture for locomotion’. Geen gewone stalen rossen dus, maar high-tech design waarmee het leven in de stad aangenamer en vooral ook mooier wordt. Oprichter Jens Martin Skibsted werkt samen met verschillende topdesigners die bewust niet uit de fietswereld komen. Die keuze heeft geleid tot gebruik van niet-alledaagse materialen voor innovatieve modellen met spannende namen als Extravaganza of Bonanza. Deze insteek geeft je fiets een extra dimensie. Je kunt er niet alleen heerlijk op fietsen, maar je ros misstaat ook niet als interieurobject in je woonkamer.

11053337_961924173868547_6732184001432463446_nShop6

Geen reactie's

Geef een reactie