Design percolator

De afgelopen maanden hebben veel kampeerders hun gouwe ouwe percolator of moka weer van stal gehaald. Voor je tentje klooien met koffie, water en Campinggaz. Voor mij is dat het ultieme vakantiegevoel. De bekende achthoekige variant van aluminium is daarbij heel gangbaar. Stop die overigens niet in de vaatwasser bij thuiskomt, want dan kun je ‘m weggooien. Dat is de reden dat mijn vakantiepercolator van RVS is. Maar dat terzijde.

michele-de-lucchi_pulcina_-alessi_designboom_002 michele-de-lucchi-pulcina-alessi-designboom

Het oorspronkelijke ontwerp van de moka (1933) komt uit Italië, een koffie- en designland pur sang. Het is dan ook niet gek dat in twee iconen uit De Laars aan de wieg staan van een compleet re-design. Speciaal voor Alessi en illycaffè ontwierp Michele De Lucchi de percolator 2.0. Hoewel het traditionele design is losgelaten, is het onderliggende principe blijft natuurlijk in tact. In het vernieuwde design garandeert de ronde vorm dat de uiteindelijke espresso optimaal tot stand komt. Hierbij maakt De Lucchi gebruik van de kennis van de R&D afdeling die Illy rijk is. Het gebruik van de aluminiumringen geeft deze design percolator een wat psychedelische uitstraling. Bovendien zorgt het gebruik van aluminium voor een zeer goede geleiding van de warmte. Het resultaat is een prachtige kop koffie; thuis of op de camping.

michele-de-lucchi_pulcina_-alessi_designboom_004

Geen reactie's

Geef een reactie