Tesla Tripping

De beperkte actieradius is een veel gehoord nadeel in discussies over elektrisch vervoer. Red ik het wel tot het volgende laadpunt? Tijdens TeslaWorld, een event van Teslaclub Belgium, logenstrafte Bjørn Nyland deze hardnekkige overtuiging. Hij ruilde zijn BMW een paar jaar geleden in voor een Tesla Model S en heeft er sindsdien vele roadtrips mee gemaakt. Hij deelt zijn ervaringen op de Noorse en Europese wegen via een eigen YouTube-kanaal. Hoewel hij als autofiel natuurlijk enthousiast is over het vermogen en de wegligging van zijn wagen, mag je hem absoluut geen petrol head noemen. Zijn Tesla is namelijk 100 procent elektrisch.

 

Petrick 1 Petrick 12

 

En dat laden echt geen uitdaging meer is, bewijzen zijn vele Tesla-trips. Bjørn is met recht een kilometervreter. Zowel in zijn eigen land als in Europa trekt hij er continu op uit, ongeacht het seizoen. In Noorwegen wintert het vier tot zes maanden, maar dat is voor de Tesla geen probleem. Het lage zwaartepunt (door het gewicht van de batterijen) en de elektrische aandrijving zorgen dat hij ook eenvoudig en veilig door de sneeuw zoeft, zelfs tot aan de Noordpool. Als het kwik stijgt, trekt Bjørn graag Europa in. Eerlijkheidshalve was dat een paar jaar geleden nog wel een uitdaging. Maar het aantal superchargers in Europa groeit snel. Tijdens zijn zomervakantie vorig jaar waren dit er nog 14, maar dit jaar kon hij al kiezen uit 140 locaties om zijn auto razendsnel op te laden. En als er echt geen snellader in de buurt is, kan hij altijd nog bij Ikea terecht. Volgens Bjørn is er voor Tesla Tr ipping dan ook geen enkele belemmering meer. Hoogstens je portemonnee.

Bjorn Nyland 1

 

Petrick 13

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie