Biomega OKO e-bike

Deze zomer waren we in Kopenhagen al onder de indruk van de Biomega bike shop. Hun fietsen blinken uit in functionaliteit en cool design. Toch gaat het verhaal achter deze fraaie fietsen verder dan het ontwerp alleen. Onze steden slibben dicht en met de auto is er vaak geen doorkomen meer aan. En dan hebben we het nog niet eens over de uitstoot van uitlaatgassen. De oplossing is een no brainer: de fiets.

 

kibisi-biomega-2015-6-960x576

large_Biomega-KiBiSi-OKO-03

 

Maar als de tweewieler de stadse strijd met de auto wil winnen, moet deze ook wel wat te bieden hebben. En dat is met de Biomega OKO zeker gelukt. De looks en het comfort gaan bij deze e-bike hand in hand. Dit prachtmodel is samen met ontwerpstudio KiBiSi ontwikkeld. Het lichtgewicht ontwerp is grotendeels opgetrokken uit carbon (afgekeken van de autoindustrie, dat dan weer wel). Hierdoor weegt de fiets net geen 19 kg. En hoewel de OKO een elektromotor herbergt, is deze subtiel weggewerkt in het strakke frame. Het ingenieuze design geeft dit carbon ros een strak en robuust uiterlijk, zonder dat het lomp wordt. De OKO is verkrijgbaar met twee of acht automatische versnellingen en heeft een actieradius van zo’n 60 km, afhankelijk van de elektrische ondersteuning die je nodig hebt. Zo weet je in ieder geval zeker dat je zonder problemen de andere kant van de stad bereikt en toch weer naar huis kunt. Nu alleen nog hopen dat het droog blijft.

 

large_Biomega-KiBiSi-OKO-01

Geen reactie's

Geef een reactie