Corridor Bicycle

Voor stadsnomaden is het vaak een hele toer om hun fiets veilig te stallen. Niet iedereen heeft de luxe van een schuur of berging. Met een ketting en een verkeerspaal kom je een heel end, maar wil je je kostbare vervoermiddel wel buiten laten staan?  Als je dan driehoog achter woont, zit er niets anders op dan je fiets meerdere trappen op te tillen. Helaas kun je ook dan nog niet relaxt achterover leunen. Hoe parkeer je namelijk je stalenros zo op de overloop dat jij en je huisgenoten er niet steeds tegenaan lopen? De Nederlandse design student David Roman Lieshout ondervond het aan den lijve toen hij een paar maanden in Londen studeerde en logeerde.

 

corridor-shoulder-2000x1333

 

corridor-top-2000x1333

 

Het gehannes met zijn fiets in die wereldstad, inspireerde hem tot het ontwerp van de Corridor Bicycle. Een compact stadsfiets die licht genoeg is om hem toch comfortabel en gemakkelijk een paar verdiepingen te sjouwen. Door de speciale vorm van het frame leg je de fiets simpel op je schouder en krijg je hem zonder blauwe plekken boven. Eenmaal in je appartement draai je het stuur en de trappers met een vloeiende handbeweging weg. Zo past de Corridor bicycle makkelijk in een verloren hoekje of op de gang. En als dat lastig is, kun je de fiets altijd nog ophangen aan een stijlvolle houten drager. Ook daarbij komt het speciale frame  goed van pas. Het betreft helaas nog een prototype, maar wie weet zoef jij binnenkort wel op dit model door de stad.

 

corridor-bag-2000x1333

Geen reactie's

Geef een reactie