Liquido d’Oro

Een sabbatical in Italië na de havo heeft het leven van Ridder Drost drastisch veranderd. Toen hij min of meer per ongeluk in een olijfgaard in Toscane terecht kwam, werd hij gegrepen door de pure smaak van olijfolie. De rest is geschiedenis. Inmiddels is hij eigenaar van Liquido d’Oro. Deze naam is een directe verwijzing naar het vloeibaar goud; de koosnaam van boeren en olieliefhebbers voor hun persingen. In de loop der tijd leerde hij de verschillende smaken en karakters van olijfolie uit Italiaanse streken kennen. Van zilte nuances voor de olie uit kustprovincies tot de grassige smaken uit de binnenlanden. Samen met boeren maakt Drost inmiddels zijn eigen blends. Olijfolie die altijd van kleinschalige olijfgaarden komt, waar kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur centraal staan. En dat proef je.

 

 

Tuscany 1965 - The country >< Toscana, 1965 - La campagna

 

Liefde voor een product is helaas geen garantie voor zakelijk succes. Om het nuchtere Nederland kennis te laten maken met de rijke variatie aan olijfoliesmaken bedacht Liquido d’Oro een list. Tijdens een bezoek aan de keuken van een topkok vielen de HACCP-kleuren van de snijplanken op. Deze culinaire kleurcode helpt mensen nu ook bij de keuze voor de beste olijfolie bij een gerecht. Bijvoorbeeld goud voor brood, groen voor salade, blauw voor vis en rood om mee te bakken of grillen. Zo weet je altijd precies welke olie je moet hebben. Het aanbod is echter breder. Als je wilt, kun je experimenteren met basilicum-, citroen- of truffelolie. Binnenkort komt er ook een variant met rozemarijn op de markt. Niet gek dus dat je Liquido d’Oro inmiddels in veel toprestaurants en delicatessenzaken vindt. En het mooie is dat je al dit lekkers ook gewoon online kunt kopen. Je hoeft niet eens de deur uit!

 

plaatje_tartufo

Geen reactie's

Geef een reactie