Gespierde espresso

Hoe maak je de perfecte espresso? Sommige zweren bij ingenieuze machines boordevol drukmeters, klepjes en slangetjes. Anderen zijn tevreden met een percolator. Een paar koffie-enthousiastelingen in Londen zochten een tussenweg. Hun ROK Manual Espresso Maker blinkt in ieder geval uit in eenvoud. Met spierkracht bepaal je zelf de sterkte van je zwarte goud. Het aluminium apparaat bestaat eigenlijk alleen uit een hendel, een waterreservoir en een piston. Niet meer en niet minder.

 

ROK-Espresso-Machine-04-960x640

 

De gebruiksaanwijzing is ook simpel. Je maalt je eigen favoriete koffiebonen – als echte liefhebber gebruik je immers geen pads of capsules -, kookt water en aan de slag. Via de stevige hendels bepaalt je eigen spierbeheersing de druk waarmee je het water door de koffiekorrels stuwt. Het resultaat is jouw eigen perfecte espresso. En voor ons niet onbelangrijk. De ROK Manual Espresso Maker ziet er ook nog superstrak uit. Door het gebruik van geborsteld aluminium heeft dit stoere apparaat een ingetogen design dat in weinig keukens misstaat. Niet gek dat je dit apparaat kunt kopen via mannendesignsite TRNK.

 

ROK-Espresso-Machine-03-960x640

Geen reactie's

Geef een reactie