Getest: Zonnige Smart

Je moet er misschien nog niet aan denken, maar over een paar maanden is het alweer cabrio-tijd. Bij Daily Cappuccino kijken we graag vooruit. Toen we de uitnodiging kregen om de nieuwe smart fortwo cabrio te testen, hoefden we niet lang na te denken. Helemaal niet omdat deze testrit in Valencia gepland stond. De smart fortwo onderging kortgeleden al een metamorfose. Hoewel hij op zich maar 10 cm breder is, is het uiterlijk veel robuuster. Deze compacte stadsauto heeft het stoere lijnenspel dat heel goed bij een cabrio past.

 

15C893_085-840x560

 

Voor je instapt gaat letterlijk het dak eraf. De kap verdwijnt volledig automatisch. En dan heb je al meteen een toffe cabrio. Als je echt helemaal open wilt rijden, hebben de designers een list bedacht. Met een paar klikken haal je de dakbalken weg. Omdat ruimte schaars is, zijn deze slim weggewerkt in de kofferbak. Even de ramen naar beneden en meer cabrio ga je niet vinden. Eenmaal ingestapt ben je stomverbaasd over de ruimte. Je waant je in een illusie. Hoe kun je zoveel plek in zo’n klein autootje creëren. Zelfs een boomlange redacteur/testpiloot met een even lange passagier konden hun benen ruimschoots kwijt.

 

smart fortwo cabrio, passion, white / jupiter red

 

Dan de prestaties. We gingen op pad met de 66 kW motor die uitgerust is met de slimme twinamic automaat. Deze combinatie zorgt voor zeer sportieve prestaties. Lange berijders nemen immers veel kilo’s mee en die krijgt de smart fortwo cabrio makkelijk in beweging. In de stad en daarbuiten is er ruim voldoende vermogen beschikbaar. Je snijdt als een mes door het verkeer. De topsnelheid ligt volgens de catalogus boven de 150 km/h. Maar dat hebben we met oog voor de Guardia Civil maar niet uitgeprobeerd. Dat de smart een hip karretje is, blijkt niet alleen uit het design. De nieuwe cabrio is in zo’n 100 verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar. En als je echt cool op pad wilt, kies je een variant die Brabus voor je samenstelt. Laat de lente maar komen. En niet alleen vanwege de zon!

 

15C893_089-840x560

Geen reactie's

Geef een reactie