Bruce Juice

Op de redactie struinen we dagelijks het wereldwijde web af op zoek naar opvallend, verfrissend of gewoon mooi design. Zonder te bluffen, hebben we inmiddels al heel wat gezien. Toch zijn wij af en toe compleet verrast. Dit keer zorgde de eenvoud van de ‘Juice Bruce’ voor opwinding. Een citruspers heb je letterlijk in alle soorten en maten. Van hele ingenieuze elektrische apparaten tot de bekende octopus fruitpers die Philippe Starck voor Alessi ontwierp. Hoe kun je daar als ontwerper nou nog eer behalen? Yacoov Kaufman deed het.

 

img_6_1455189275_f7864d9745bc9c7eb20016d962bed98f

 

Kaufman is niet de eerste de beste designer. Zo doceert hij in Jeruzalem aan een  design academie. Maar dat vult zijn dagen blijkbaar niet. Daarom ontwerpt hij in de tijd die overblijft geinige accessoires. Onder andere voor Monkey Business. Dit keer ging hij aan de slag met het concept van een fruitpers. En hoe? Op het eerste oog is Bruce  niet meer is dan een bewerkt stuk hout. Toch geeft Kaufman hem met minimale details een heuse persoonlijkheid. Daarom is geen Bruce hetzelfde. Verder klopt de ergonomie als een bus. Zodra je uit bed komt, daagt Bruce je met een open blik uit om de strijd met je fruit aan te gaan. Je neemt hem in de hand en draaien maar. Puurder kun je je eigen vitamines niet oogsten. Santé!

 

img_7_1455189275_bd2a8ea62c7f4bd848a1ce4fba26d1a7

Geen reactie's

Geef een reactie