Vélosophy fiets

De fiets is Nederlandser dan Nederland. Dat denken wij Hollanders in ieder geval. Als we over de grenzen kijken, blijkt dat deze claim  moeilijk houdbaar is. Overal ter wereld poppen gave modellen op. Wat te denken van Vélosophy uit Zweden. Een basic aluminium karretje met kleurrijke details. Een waar lust voor het oog. Gelukkig voor ons blijkt de inspiratiebron voor deze fietsen wel oerhollands. Ontwerper en fietsliefhebber Jimmy Östholm liet zich namelijk inspireren door een bos tulpen. Zo hebben zijn toffe modellen toch een Nederlands tintje.

 

291656-b93c356227c84fa59e5bddce15633450 291656-eff6ac773f554610bcd427ffe34711e1

 

Vélosophy fietsen zijn leverbaar in twee modellen. De lichtgewicht Sport is voor de snellere fietser die sportief en comfortabel door het stadsverkeer wil zoeven. De Comfort editie is wat robuuster uitgevoerd. Beide modellen zijn qua design echter zeer herkenbaar. Het ‘kale’ aluminium frame is uitgerust met fel gekleurde accenten. Het zadel, de banden, trappers en handvatten maken het design van de fiets helemaal af. Maar de Vélosophy biedt meer. Als je er een aanschaft, zorg je namelijk dat een schoolmeisje in Ghana ook een fiets krijgt. Dit verlaagt de drempel om naar school te gaan en draagt direct bij aan de ontwikkeling van het land. Geen wonder dat Unicef dit project steunt. Een extra reden om met een grote glimlach op deze vrolijke fiets te stappen.

 

large_Velosophy_bikes_sweden_02

 

Portret: Patrik Lindén – ander beeld: Hannes Kalmér

Geen reactie's

Geef een reactie