Te gekke fiets

Wat is het resultaat als je mensen met een totaal verschillende achtergrond en opleiding uit hun hoofd een fiets laat tekenen? Natuurlijk heeft het ontwerp dan twee wielen, een frame, een stuur en een zadel. Maar de verhoudingen en locatie van al deze gangbare onderdelen kan je nog verrassen. Dit is precies het experiment waar de Italiaanse designer Gianluca Gimini zijn vrienden aan onderwierp. Deze opvallende designs leken stuk voor stuk op een fiets, maar dan wel met een weeffoutje. Toch weerhielden de afwijkende modellen de ontwerper er niet van om de tekeningen in het echt na te bouwen.

 

gianluca-gimini-velocipedia-bike-design-collection-designboom-04-818x818

gianluca-gimini-velocipedia-bike-design-collection-designboom-gallery05

 

Hij doopte het project Velocipedia en wekte dus enkele van deze ‘foute’ modellen tot leven. Als we de designer mogen geloven, had hij deze variaties in zijn hele leven nooit zelf kunnen bedenken. Het gave project bevestigt zijn idee dat werkelijk iedereen, ongeacht opleiding of functie, met pen, papier en een gezonde dosis onbevangenheid tot waanzinnig mooie en verrassende fietsdesigns kan komen. Wij dagen jullie natuurlijk graag uit.

 

gianluca-gimini-velocipedia-bike-design-collection-designboom-06-818x818

Geen reactie's

Geef een reactie