Vintage e-bike

Waar laat je de accu? Dat is de hamvraag voor de meeste ontwerpers van e-bikes. Voor minimalisten kan dit echt een duivels dilemma zijn. Dat is het niet voor de meer nostalgisch ingestelde designer. En onder die laatste categorie kunnen we de Italiaan Luca Agnelli scharen. Hij koos een praktische oplossing zonder ook maar een concessie aan de schoonheid van zijn e-bikes. Agnelli verstopt de accu namelijk in een old school jaren 50 tank.

 

luca-agnelli-milano-bici-milan-design-week-2016-designboom-07-818x545

 

Daarmee houdt zijn hang naar het verleden overigens niet op. Het hele design van zijn vintage e-bike is geënt op de stijl van halverwege de vorige eeuw. Een rank frame, een fraaie tank – met pienter pookje –, schitterende leren details en het onvermijdelijke Brooks zadel maken de e-bike compleet. Wat een handgemaakt plaatje. Eigenlijk is dit het moment om de helm in te voeren voor deze elektronische rossen. Want een klassieke pothelm misstaat zeker niet als je op de Agnelli Milano Bici stapt.

 

luca-agnelli-milano-bici-milan-design-week-2016-designboom-11-818x545

Beeld: Agnelli Milano Bici

Geen reactie's

Geef een reactie