Doe-Het-Zelf Kooken

Waar ga je met je vriendenclub eten als je elkaar al dik 25 jaar kent? Zeker als je een paar keer per samen jaar eet, heb je al heel wat restaurants van binnen gezien. Het klinkt blasé maar eigenlijk zijn alle keukens uit de wereld de revue al gepasseerd. Duidelijk tijd voor wat anders. Doe het lekker zelf!

 

FullSizeRender

 

Zelf een keukenschort aan trekken en de handen uit de mouwen. De kookstudio van Kookers.nl Kookevenementen in Weesp is het perfecte decor voor een kookworkshop. Deze dinerlocatie ligt bovendien zo wat aan het station. Dit keer dus niet meteen de flessen open en slap ouwehoeren aan tafel. Nee, onder de professionele leiding van Chef Sander Steijnis aan de slag met messen, pannen, potten, ovens en een pasta-machine. Het lijkt mij een uitdaging om met een team stuntels een viergangendiner in elkaar te knutselen. Bij Kookers doen ze dat echter met verve. Met een breed palet workshops, van intieme groepjes tot aan complete bedrijven, zijn ze wel wat gewend daar. Een duidelijke taakverdeling maken en aan de slag. Stoeien met vergeten groentes, zelf pasta maken en knutselen met filodeeg. Natuurlijk met een goed glas wijn en op z’n tijd een amuse.

 

CMXlaEGUEAE9-HN

 

Na 1,5 uur hard werken, was het zover. We konden aan tafel. Een exquise aspergesoep als starter, gevolgd door verse pasta, heilbot met saus van Noilly Prat en Citroenmelisse. Het hoofdgerecht was een aan het stuk gebraden Bavette, puree van zoete aardappel met geroosterde seizoensgroenten, portjus en saliechips. En tot slot een aardbeitorentje van filodeeg met crème fraiche en muntsiroop. Een espresso met een zelfgemaakte chocolade verrassing maakte het geheel meer dan compleet. Het draait op zo’n avond natuurlijk vooral om het gezelschap. Toch weten ze bij Kookers iedereen op een motiverende manier bij het kookproces te betrekken in een goed geoutilleerde, sfeervolle ruimte. Zo ontstaat een setting waarin iedereen, ervaren kok of niet, kan excelleren. En het resultaat was verbluffend.

 

toetje

Geen reactie's

Geef een reactie