New Balance Rotterdam

De zon schijnt weer! In mijn geval betekent dat vaker naar buiten en lekker hardlopen. Na een paar maanden blessureleed mag ik eindelijk weer los. Het is wel wennen om weer op te bouwen. Want in mijn hoofd heb ik nog de conditie waar mee ik vorig jaar de marathon van Rotterdam onder de vier uur liep. Helaas geeft mijn lijf andere signalen. Ik moet weer bijna vanaf nul starten. Een paar nieuwe schoenen is dan geen overbodige luxe. De timing van de nieuwe New Balance Fresh Foam 1080 Rotterdam kwam voor mij dan ook perfect

NB4

Deze nieuwe schoen met Fresh Foam zool oogt wat groter en robuuster dan 2015 editie. En dat is niet gek. New Balance heeft namelijk een extra tussenzool toegevoegd voor nog meer loopcomfort. De schoen is dus zachter en biedt betere demping. Dit alles natuurlijk zonder concessies aan de stabiliteit. Heel prettig als je het rennen weer oppakt. Voor het ontwerp van deze zool heeft New Balance gretig gebruik gemaakt van data van neutrale lopers, een groep waar ik zeker deel van uitmaak. In de opbouwfase van kortere afstanden, afgewisseld met af en toe wat intervalwerk, voldoet deze schoen heel goed.

 

Unknown

De stevige zool combineert goed met de lichte bovenschoen. Door het gebruik van luchtige materialen sluit de schoen als een sok om de voet. Gelukkig ademt het bovenwerk ook bij fikse inspanningen voldoende. Vooral als het wat warmer is, voelt dat heel aangenaam. Omdat het een exclusieve Rotterdam-editie betreft heeft New Balance weer een paar grappige details aan het design toegevoegd. Het Nederlandse karakter van deze schoen is dit keer vormgegeven met diverse tulpendetails. De vorige editie bood nog beeld van Rotterdam zelf. Nu staat de tulp centraal. De zool en de binnenkant zijn rijkelijk versierd met deze oerhollandse bloem. Genoeg redenen dus om met deze NB 1080’s eens lekker langs de Nederlandse landschappen te gaan hollen!

 

 

NB3

Geen reactie's

Geef een reactie