Test: The North Face Duffel

Een week zeilen in Griekenland op een 49-voeter. Een onervaren zeiler denkt dan dat er wel voldoende ruimte aan boord is. Daarom was ik wat verrast dat op de paklijst het advies stond om vooral de hardcover Samsonite thuis te laten. Alleen handbagage was geen optie omdat ondanks de goede weersvoorspellingen het weer op het water onvoorspelbaar is. Dus niet op pad zonder warme kleding en een waterdichte jas. Een ideaal moment dus om de nieuwe Base Camp Duffel van The North Face uit te proberen.

 

011_HI_CWW2-EPR-0 012_HI_CWW2-EPR-1

 

De Duffel van The North Face is oorspronkelijk ontwikkeld om mee de bergen in te gaan. Naast voldoende pakruimte wil je dan ook dat je spullen veilig en droog blijven. En dat lukt wel met deze nieuwe variant. Als je ‘m in handen krijgt, voel je meteen dat deze tas wel tegen een stootje en een flinke pets water kan. Over de hoeveelheid ruimte heb ik ook niets te klagen. De inhoud is ruim voldoende om een week kleding in te stouwen. En zelfs als je ‘m lekker vol propt gaat dat niet ten koste van het draagcomfort. De praktische handvatten zorgen dat je deze duffel altijd makkelijk meeneemt in de trein.

 

004_HI_2016A 130-0

 

Groot pluspunt zijn de banden waardoor je eigenlijk een comfortabele rugzak hebt. Zeker op weg naar de luchthaven is dat een prettige bijkomstigheid. Zorg trouwens wel dat je alle banden en straps goed vastsjort. Op het vliegveld in Athene zijn ze heel streng. Ik was wat slordig geweest en dan moet je je tas bij een speciale balie afgeven. Da’s natuurlijk zonde van de tijd. Tot slot het design. De Base Camp Duffel OG is alles behalve saai. Door het coole design haal je jouw tas er zo uit op de bagageband op Schiphol. Heel praktisch, want ook na een heerlijke zeilweek is het fijn om snel naar huis te gaan!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie