Test: spacy Zafira

‘Een nieuwe ergonomische cockpit en lounge comfort voor zeven inzittenden, een wifi-hotspot en infotainment-systemen met smartphone-connectiviteit.’ Als je dit leest waan je je in de nieuwe Cessna-reclame. Niets is minder waar. We hebben het hier over de Opel Zafira die een complete make-over kreeg. De eerste generatie van deze MPV was eigenlijk nog een blokkendoos op wielen. Dat kun je echt niet meer zeggen van de nieuwste editie. Het dynamische design van de koplampen en de markante grille geeft de nieuwe Zafira een ronduit spacy uiterlijk. De door Opel gekozen vergelijking met een space shuttle gaat niet eens heel mank: Wifi syncen, buckle up and we have lift-off!

 

OPEL_ZAFIRA_011

 

Space is echt iets wat meteen opvalt als je instapt. De panorama-voorruit geeft een instant ruimtelijk gevoel. Dat kun je versterken door de hemel nog verder naar achter te schuiven. Als je vervolgens om je heen kijkt, valt het overzichtelijke dashboard op. Opel heeft grote schoonmaak gehouden, en met succes. Het dashboard oogt geordend en is zeer intuïtief. De meeste functies bedien je via het beeldscherm dat lekker centraal gepositioneerd is. Deze verbetering draagt zeker bij aan het rijcomfort. De auto rijdt vrij geruisloos. En dat is natuurlijk wel prettig als je beseft dat deze auto gemaakt is om groepen (familie of een sportteam) comfortabel te vervoeren. Om de rust te kunnen bewaren is de Zafira een 4G/LTE hotspot. Iedereen kan zich dus – hopelijk geruisloos – vermaken op een eigen scherm.

 

2016 Opel Zafira

 

Toch hoef je als bestuurder niet alleen te voelen als je solo met de Zafira op pad gaat. Met de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar weet je je altijd op afstand gesteund door een Opel medewerker. Want als er iets misgaat, zorgt de Automatic Crash Response dat alle noodzakelijke hulptroepen zo snel mogelijk op locatie zijn. De kans dat er iets misgaat is overigens minimaal. Als je bijvoorbeeld uit je baan dreigt te rijden, krijg je een doordringend seintje.

 

2016 Opel Zafira with Radio R 4.0 IntelliLink

 

Hoewel het imago van de MPV niet per se speedy is, kun je de massa van de vernieuwde Zafire prima in gang krijgen. Testritten in de 1.6 turbo benzinemotor (200 pk) en 2.0 CDTi (170 pk) bewijzen dat je met de MPV niet alleen ontspannen, maar ook sportief kunt rijden. Het MPV-segment heeft met de restyling van de Zafira zeker weer een nieuwe, heldere ster aan het firmament.

Geen reactie's

Geef een reactie