Test: Hi-Tec Navigator

Wandelen is dé manier om een nieuwe plek te verkennen. De weg vinden in een stad is echter niet altijd eenvoudig. Zo is onze hoofdstad een labyrinth van grachten en steegjes waar je route bepalen soms een regelrechte crime is. Een plattegrond is natuurlijk hopeloos ouderwets, maar ook turend op de navigatie-app van je smartphone is niet ideaal. Je wilt immers kunnen genieten van het stadsleven en de highlights om je heen. En dan hebben we het nog niet over het acute levensgevaar dat je loopt als je niet goed oplet. Voor je het weet heb je een botsing met een fiets, tram of bus. Maar hoe kom je dan wel veilig waar je wilt zijn met aandacht voor de omgeving?

 

ca_aw16_hi_tec_navigator_583_r3

 

Wat dacht je van wandelschoenen die je doelgericht naar je bestemming loodsen? Een trilling in je linker- of rechterschoen om subtiel en onzichtbaar aan te geven welke kant je op moet. Science fiction? Helemaal niet. De Navigator wandelschoenen van outdoormerk Hi-Tec wijzen je echt de weg. Je bepaalt je route via de Hi-Tec Lechal navigatie-app op je telefoon en die stuurt via Bluetooth de pods in de zolen van je schoenen aan. Deze slimme binnenzolen zijn zo ontwikkeld, dat deze technische snufjes absoluut niet ten koste gaan van je loopcomfort. Het is even oefenen om de pods in je schoenen te krijgen, maar na een paar keer gaat dat razendsnel. Eenmaal op pad is het ook zeker even wennen aan de vibraties die je op koers houden. Net als bij autonavigatie moet je vertrouwen in het systeem krijgen. Als dat er eenmaal is, houdt niets je meer tegen om elke stad minutieus te exploreren.

 

hi-tec_navigator_leg-voorkeur-lr

 

De schoenen zelf zijn zeer comfortabel en zitten meteen als gegoten. Het uiterlijk is robuust en zeer geschikt voor sportieve outfits. Technische snufjes zoals het Dri-Tec membraan zorgen dat je voeten lekker kunnen ademen. Met de i-Shield technologie blijven je voeten bovendien lekker droog als het regent. De rubberen buitenzool van autobandenproducent Michelin zorgt dat je met een gerust hart vele, veilige stadse kilometers kunt vreten met volledige aandacht voor de omgeving.

 

hi-tec_navigator_packshot_2

 

Geen reactie's

Geef een reactie