Getest: New Balance Vazee 2090

Het grote voordeel van hardlopen is dat het onder alle omstandigheden kan. Mits je natuurlijk de juiste gear hebt. Geen probleem dus om, voorzien van muts en handschoenen, op pad te gaan met de nieuwe hardloopschoenen van New Balance. Dit sportieve schoeisel is al bekend op de redactie. Eerder liepen we al heel wat tevreden testkilometers met de New Balance Rotterdam. Kan de nieuwe Vazee 2090 deze positieve trend voortzetten?

 

m2090cf_nb_02_i

 

Omdat bij lopen uiteindelijk elke gram ballast telt, wilde de R&D afdeling van New Balance een lichte schoen ontwikkelen. Tegelijkertijd mag dit het comfort en de stevigheid niet negatief beïnvloeden. Daarom kwamen ze met de nieuwe N2 zool op de proppen (N = Nitro). Voor extra vering spuit New Balance stikstofmoleculen in het kunststof van de zool. Deze moleculen zijn groter dan de zuurstofmoleculen die in de meeste zolen zitten. Omdat grotere moleculen moeilijker uit de zool ontsnappen, blijven stevigheid en vering langer in tact.

 

 

m2090cf_nb_16_i

 

Ook het bovenwerk van een schoen bepaalt het loopcomfort. De knappe koppen uit het NB-lab  vonden hun inspiratie hiervoor bij de traditionele Japanse papier vouwkunst origami. Het resultaat is een zeer flexibele schoen met een dynamische pasvorm. Dat is gelukt met een innovatieve structuur van mini-piramides die flexibel ten opzichte van elkaar bewegen. De Vazee 2090 vormt zich dus in elke fase van de afrol naar je voeten. Tot zo ver de theorie.

 

m2090cf_nb_15_i

 

En hoe lopen de Vazee 2090 schoenen dan? Nou heerlijk. Zoals gezegd testten we ook eerdere Rotterdam Marathon-edities. Deze schoen is wat ons betreft de ideale tussenvorm. Hij combineert de lichtheid van de Fresh Foam Zante Rotterdam editie uit 2015 met de stevigheid en het loopcomfort van de recentere Rotterdam-versie. Kortom: deze hardloopschoenen zitten als gegoten en je loopt er letterlijk meteen mee weg. Happy runnings!

 

m2090cf_nb_34_i

 

Geen reactie's

Geef een reactie