Zweedse designfiets

De Zweedse Kronan fiets is het toonbeeld van degelijkheid. Geen poeha, gewoon van A naar B rijden en stevig genoeg om wat bagage mee te nemen. Niet gek omdat dit model gebaseerd is op een legerfiets. Niks mis mee dus. Behalve als je er ook cool en stijlvol uit wilt zien met je fiets. Dat wordt lastig met een model dat je, zeker in een stadse omgeving, ook gewoon lomp kunt noemen. Het antwoord komt ook uit Zweden zelf: Spiran.

 

people_people_kronan_spiran

 

Designers van bureau People People ontwierpen het jongere broertje van de Kronan. De Spiran heeft een eenvoudig lijnenspel dat ronduit elegant is. Het ontwerp is nog steeds robuust maar oogt veel lichter. De ‘bare metal’ look en dunne banden helpen daarbij enorm. Een ander leuk detail is het ontbreken van een fietsketting. De aandrijving gebeurt met een band. Zo krijg je geen smeer op je nieuwe broek.

 

people_people_spiran_two_bikes1

 

Hoewel deze designfiets vooral voor stadse hipsters is, moeten ook zij wel eens iets meenemen op de fiets. Daarom is de Spiran – in de traditie van de Kronan – uitgerust met een minimalistisch draagframe voorop. Omdat de doelgroep voor deze fiets in de stad woont, is een slot geen overbodige luxe. Helaas zijn de reguliere fietssloten vaak lelijk en onhandig. Daarom kun je de mand eenvoudig inzetten als slot. Zo weet je zeker dat je fiets er nog gewoon staat als je terugkomt van de barbier…

 

people_people_spiran_front_badge1

Geen reactie's

Geef een reactie