Toast! Bier van (oud)brood

Kortgeleden schreef Daily Cappuccino hoofdredacteur Imke over het brood dat Heineken bakte met hun beroemde A-gist. Nu draaien we het om. Want je kunt blijkbaar ook prima bier brouwen van oud brood. Geen gek idee omdat 44 procent van al het brood dat gebakken wordt bij de eendjes of in de afvalemmer belandt. Hoe mooi is het dan dat Tristram Stuart dit probleem voor ons oplost. En wel op een hele feestelijke manier. Zijn Toast Pale Ale is namelijk gebrouwen van oud brood.

 

 

Toast is niet zelfzuchtig. Hun recept is open source zodat iedereen die brood over heeft zijn of haar eigen bier kan brouwen. Oud verkruimeld brood is het basisingrediënt en met goeie hop en gist, breng je het brouwproces op gang. Het resultaat is dus een zeer verantwoord biertje. En het verhaal wordt nog mooier. De opbrengst geeft Toast aan diverse goede doelen. Bier drinken gaf nog nooit zo’n goed gevoel!

 

Geen reactie's

Geef een reactie