IKEA x Sonos: sfeer, design en audio in optima forma

IKEA en Sonos? Op het eerste oog lijkt dit niet meteen een logische combinatie. Toch besloten deze twee bedrijven hun design power te bundelen. En het resultaat mag er zijn. De SYMFONISK-collectie(video) is afgetrapt met een stijlvolle tafellamp-speaker en een praktische boekenplank-speaker. Beide uitgerust met wifi. Wij mochten de combinatie van sfeer, topdesign en kwalitatieve audio alvast zelf ervaren.

 

Als het om betaalbaar design en laagdrempelige woninginrichting gaat is IKEA absolute wereldtop. Het Zweedse bedrijf is in veel Nederlandse, en internationale huishoudens, de absolute sfeerbepaler. En dat gaat inmiddels heel wat verder dan de kasten, praktische opbergsystemen, slaapkamers of keukens. De introductie van de IKEA Home Smart producten biedt al een slimme mix van sfeer en gemak. Vanuit je luie stoel je lampen bedienen kan al een tijdje.

 

 

Topgeluid in huis

Naast licht is ook geluid een regelrechte sfeerbepaler. Op dat vlak hoeft IKEA gelukkig niet zelf het wiel uit te vinden. Door de samenwerking met Sonos is gekozen voor maximale audiokwaliteit. Door de knappe koppen van beide bedrijven bij elkaar te zetten, is het gelukt om een paar topproducten te ontwikkelen die vanaf 1 augustus in elke IKEA vestiging liggen.

 

 

Superfunctioneel: licht en audio ineen

IKEA zou IKEA niet zijn als de nieuwe modellen niet superfunctioneel zouden zijn. De tafellamp-speaker verenigt licht en geluid in een strak, tijdloos design. Afhankelijk van de muziek die je kiest, pas je gewoon de lichtsterkte aan. Die keuze is misschien ook wel afhankelijk van de plek. Staat je speaker-lamp bijvoorbeeld in de slaapkamer, woonkamer of keuken. Het is de bedoeling dat je de lamp op termijn via de IKEA app kan bedienen. Maar als je al Sonos apparatuur hebt, kun je ook die app gebruiken.

 

 

Slim en praktisch design

De boekenplank-box is ook zeker multifunctioneel. Door het slimme design past deze speaker perfect in een boekenkast. Maar je kunt ‘m ook zelfstandig aan de muur bevestigen. Dan heb je een perfecte boekenplak voor naast je bed, voor je kookboeken in de keuken of je romans in de living.

 

Beide modellen zijn in zwart en wit beschikbaar. Welke variant je ook kiest, de kwaliteit van Sonos haal je nu ook gewoon bij IKEA.

 

Geen reactie's

Geef een reactie