DKs Cartoon

Via Marcel Koopman van marcelkoopman.nl (wat een goeie content op die site) kreeg ik de uitnodiging om mee te werken aan een creatief project op een middelbare school in mijn geboortestad Bergen op Zoom. Marcel wilde leerlingen niet alleen een cartoon laten maken, maar ze ook kennis laten maken met het klantproces. Hoe ga je om met klanten? Wat is de exacte opdracht? Hoe ga je om met suggesties/kritiek? Ik deed graag mee.

 

Mijn opdracht was: ‘Ik werk vanuit een company story ofwel ‘het verhaal van een bedrijf’ . Het is vaak een uitdaging om dit verhaal naar boven te krijgen. Klanten schrikken nogal eens als ik ze het hemd van het lijf vraag. Ik ga nl met ze in gesprek en stel ze een hele reeks vragen (drijfveren, ambities, sterke punten, zwakke punten etc). Hoewel ze in het begin altijd roepen dat ze geen verhaal hebben, blijkt aan het eind van het proces dat ze een schitterend verhaal hebben. Ik zou het mooi vinden als de cartoon duidelijk kan maken dat de terughoudendheid van klanten onnodig is en dat iedereen een goed verhaal heeft.’ Job van Reijen ging aan de slag en realiseerde een prachtig resultaat.

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie