IoT, water en alleenstaanden

Soms komen innovatieve technologie en maatschappelijke ontwikkelingen prachtig samen. Het is geen geheim dat onze samenleving vergrijst. Dat betekent ook dat er meer oudere mensen komen die alleen wonen. Daarmee groeit helaas ook het risico dat een alleenstaande bij een ongeval een tijdje onopgemerkt blijft. Helaas verschijnen daarover soms schrijnende gevallen in de media. Een simpele sensor op de waterleiding kan zorgen dat iemand bij een ongeval in ieder geval niet te lang alleen gewond in huis ligt. Een prachtige oplossing van startup LevenisWater die ondanks de inzet van Internet of Things (IoT), het KPN LoRa-netwerk en een koppeling met Microsoft Azure uitblinkt in eenvoud. Ik maakte deze bijzondere klantcase voor Betabit.

 

Schermafbeelding 2016-05-31 om 21.17.08

Geen reactie's

Geef een reactie