De groenste drukkerij

Als vriend van Nudge bezoek ik regelmatig vriendenbijeenkomsten. Zo kom ik niet alleen op interessante plekken zoals het hoofdkantoor van Greenpeace of een waterzuiveringsinstallatie van Oasen. Ik ontmoet ook veel mensen die niet alleen geld willen verdienen en oog hebben voor de maatschappelijke impact van hun bedrijf en activiteiten. Een paar jaar geleden bezocht als razende reporter van Nudge een sessie bij Drukkerij de Bij in Amsterdam. Eigenaar Norbert van Schie vertelde toen dat duurzaam ondernemen gewoon boerenslimheid is. Als boerenzoon was recycling hem met de paplepel ingegeven. Destijds schreef ik een kort blog over deze nuchtere aanpak. Vlak voor de zomer, dus na een paar jaar, belde Norbert mij op of ik de content voor zijn nieuwe site wilde maken. Natuurlijk. Samen met webbouwer GoPublic en fotograaf Martine Goulmy ging ik aan de slag. Inmiddels is de nieuwe site live en mag ik zeggen dat ik voor de groenste drukkerij van Nederland werk!

 

schermafbeelding-2016-11-09-om-14-50-49

Geen reactie's

Geef een reactie