De kracht van een videocase

Als tekstschrijver of content XXX – [vul maar in] – richt ik mij primair op geschreven tekst. Mijn teksten lever ik veel gevallen gewoon in een plat Word-document aan. Tegelijkertijd begrijp ik heel goed dat alleen goede inhoud lezers lang niet altijd over de streep trekt. Een blog is niets zonder pakkend beeld. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld. Ook voor klantcases of casestudies is aansprekend en herkenbaar beeld onmisbaar. Niet eens om ze te overtuigen hoe mooi, effectief of praktisch een product of dienst is. Allereerst om te zorgen dat ze überhaupt gaan lezen. Mijn Klantcase.nl collega Joost Hanraets gaat een stap verder. Hij schreef een blog over de kracht van een videocase als effectieve aanvulling op een geschreven casestudy. Volgens hem is de aanleiding eenvoudig: de smartphone. In een paar minuten kun je – in de trein, tijdens een saaie meeting of op de wc – even een videocase bekijken. Je bereikt er eenvoudig een bredere doelgroep mee en triggert mensen om meer achtergrondinfo in de klantcase te lezen. In dit blog geeft hij nog meer overtuigende argumenten. Doe er je voordeel mee.

Geen reactie's

Geef een reactie