Slim samenwerken in de circulaire economie

Als eenpitter is het belangrijk om steeds nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. Anders bestaat het risico dat je in je eigen ideeënwereld blijft hangen. Dat geldt zeker voor onderwerpen die me na het hart liggen. Duurzaamheid is voor mij zo’n onderwerp. De term op zich is de laatste tijd uitgegroeid tot een containerbegrip. Tegelijkertijd is het onderwerp ontzettend breed en veelzijdig. Hoewel het onmogelijk is om alle ontwikkelingen op de voet te volgen, probeer ik in ieder geval een vinger aan de pols te houden. Enerzijds omdat het me interesseert en bezighoudt. Aan de andere kant heb ik een ander belang. Ik wil een geloofwaardige en aantrekkelijke gesprekspartner zijn voor klanten die duurzaamheid in hun dna en services verankerd hebben. Ik denk daarbij aan Accenture, Triodos Bank en Drukkerij de Bij. Een van mijn belangrijkste informatie- en inspiratiebronnen zijn de vriendenbijeenkomsten van Nudge. Elke keer als ik daar ben, word ik overspoeld met goede ideeën en prachtige cases. En ook moderator Lars Sorensen is het met me eens! Ik ben er dan ook trots op dat ik als vriend mag bloggen over de bijeenkomsten. Zodat ook mensen die er niet bij zijn, meekrijgen wat we daar allemaal bespreken. De laatste keer waren we te gast bij Milgro. Ik schreef dit blog over wat ik dit keer weer oppikte.

 

Geen reactie's

Geef een reactie