ZowerktAFAS

Eat your own dog food is een bekend gezegde. AFAS doet dat door eigen software in te zetten om eigen mensen en processen optimaal te ondersteunen. Maar AFAS zou ‘de sekte uit Leusden’ niet zijn als ze niet nog een stap verder zouden gaan. Met de lancering van hun contentplatform ZowerktAFAS deelt het eigenzinnige bedrijf in Leusden de eigen HR-informatie met iedereen die dat maar wil. Natuurlijk betreft het hier geen privacygevoelige data, maar bijvoorbeeld wel handboeken die veel organisaties angstvallig voor zichzelf houden. AFAS doopt dit initiatief Open Source HR en legt op het platform uit ze zelf omgaan met medewerkers, bedrijfscultuur en visie op HR. Deze visie op HR is bij AFAS tot in de puntjes doorgevoerd: één persoon doet de HR voor ruim 400 medewerkers in binnen- & buitenland. Dat lukt alleen maar als alle processen geautomatiseerd zijn. Dan komt er tijd vrij om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Net als voor het platform Succesbeheer waar ik voor schrijf, heb ik inmiddels met plezier ook de eerste (ghost)bijdrage aan dit nieuwe initiatief geleverd.

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie