Nieuwe wetgeving! Wat nu?

Heb je al gehoord over de nieuwe Europese privacywetgeving? Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde burger niet wakker ligt van deze ontwikkeling. Toch heb je meer met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) dan je zou verwachten. Met deze nieuwe regels wil de EU de privacy van Europese burgers beter beschermen. In onze digitale wereld is het namelijk nauwelijks meer bij te houden waar onze data staat en wie er verantwoordelijk is voor betrouwbare en veilige opslag. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan strengere privacywetgeving en voor verschillende bedrijven heb ik e mogelijke gevolgen beschreven.

 

 

Cloudleverancier Fundaments wilde klanten kort uitleggen wat de GDPR voor hen en hun partners kan betekenen. Voor hun nieuwsbrief schreef ik een achtergrondartikel. Om ook de link naar de praktijk te leggen, interviewde ik een expert. Hij zette kort uiteen welke concrete actie bedrijven moeten ondernemen om aan de GDPR te voldoen en boetes te voorkomen. Maar vooral dus jouw en mijn privacy waarborgen.

Geen reactie's

Geef een reactie