Global Goals: kansen voor impact

Met de Sustainable Development Goals wil de VN in 2030 een betere wereld creëren. Als we de 17 duurzame ontwikkeldoelen met z’n allen bereiken, is er in 2030 geen armoede, ongelijkheid en of klimaatverandering meer. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. En er is niemand die dat niet wil. Toch zijn deze SDG’s voor veel mensen en bedrijven nog heel abstract. Ze weten niet zo goed hoe ze deze doelen kunnen vertalen naar hun eigen omgeving en handelen. En ik behoor ook tot die mensen. Daarom was ik heel blij dat ik kortgeleden een uitnodiging kreeg voor een vriendenbijeenkomst van Nudge met als thema ‘Global Goals: kansen voor impact.’

 

 

Samen met de vrienden (lees: andere ondernemers met oog voor de wereld om ons heen) gingen we in op wat je nou zelf kunt doen om deze doelen ook echt in te vullen. Niet alleen door naar elkaar te luisteren, maar vooral  door ideeën uit te wisselen. Binnen no-time lagen er concrete plannen op tafel. Lees hier wat er die avond allemaal gebeurde. Een ding is duidelijk: Als we de krachten bundelen, van elkaar leren en in actie komen, liggen de werelddoelen binnen handbereik.

Geen reactie's

Geef een reactie