Energiezuinig (ver)bouwen

Kortgeleden schreef ik hoe ik min of meer per toeval schrijf over een duurzaam thema als energiezuinig wonen. Dat is natuurlijk maar gedeeltelijk waar. Ik wilde heel graag voor Triodos Bank gaan schrijven en dat is gelukt. Ik vind het een inspirerende club die bereid is van de gebaande paden af te gaan. Ook, of juist, in de traditionele bankwereld. Als ik eerlijk ben, maakte de onderwerpen van de artikelen me niet eens zoveel uit. Duurzaamheid in de hele brede zin van het woord heeft mijn interesse. En dan ben ik vooral nieuwsgierig naar wat ik zelf op dat vlak kan bijdragen. Bij veel mensen leeft het idee dat we ‘iets’ moeten doen aan de klimaatverandering, maar ‘wat’ is vaak een vraagteken. Ik worstel ook met die vragen.

Hoe mooi is het dan dat je geïnspireerd wordt door de mensen die je voor je werk mag interviewen. De gesprekken die ik voor Dekleurvangeld voer zijn eigenlijk altijd boeiend. Het enthousiasme en de drive druipt altijd af van die mensen. Of ze het nu hebben over hun olijfolie of over hun streven om baarmoederhalskanker de wereld uit te helpen. Recent sprak ik twee dames die in Hilversum hun eigen energiezuinige woning hebben gebouwd. Als je niet kiest voor nieuwbouw kun je ook in je bestaande huis aan de slag. Frank en Jonathan deelden hun ervaringen over duurzame bouwmaterialen. Ik vind het geen enkel probleem om verhalen over deze gedreven pioniers te schrijven. Heel graag zelfs!

Geen reactie's

Geef een reactie