Focus op drie sectoren

Ik schrijf al jaren over ICT. Eerst was dit nog keiharde IT met kasten en schijven, primair voor de B2B-markt. Langzaam raakte technologie steeds meer ingeburgerd bij de consument en schoof mijn werkveld op richting B2C. Volgens de Nederlandse contentgoeroe Cor Hospes gaat het echter zowel bij B2B als bij B2C gewoon om mensen, die je mee moet nemen in je verhaal. Ik deel zijn mening. Zeker als het gaat om geavanceerde (lees complexe) oplossingen is het cruciaal om in je content niet te verzanden in hoe gaaf je app, dienst of product is. Het is veel belangrijker om te vertellen hoe en waarom jouw idee het leven van een klant (in een bedrijf of een particulier) makkelijker of leuker maakt.

 

Hoewel technologiegedreven bedrijven nog steeds mooie opdrachtgevers zijn, heb ik mijn scope in de loop der jaren verbreed. Inmiddels zijn ook de pijlers duurzaamheid en zorgorganisaties aan mijn repertoire toegevoegd. Op het eerste oog lijken er weinig raakvlakken, maar als je wat beter kijkt, is mijn bijdrage hetzelfde. Rondom duurzaamheid bestaan momenteel heel veel vragen. Dat we er iets mee moeten is evident. Veel mensen vragen zich echter af wat dat precies is en vooral ook wat ze zelf kunnen doen, op allerlei niveau’s. De content die ik voor Nudge, Triodos en SolarWatt maak, kan daar hopelijk bij helpen.

 

Zinnige en zuinige zorg

En dan de gezondheidszorg. Op zich lijkt dat een vreemde eend in de bijt in mijn portfolio. Toch is in deze sector op dit moment ontzettend veel dynamiek. Niet alleen omdat ziekenhuizen letterlijk omvallen. Vanuit de regering en samenleving klinkt de roep om ‘zinnige en zuinige’ zorg. Tegelijkertijd zijn er ontzettend veel medisch-technologische ontwikkelingen die een plek moeten vinden in de bestaande organisaties. Het is duidelijk dat zorgorganisaties daar hun business modellen op moeten afstemmen. Het is zaak om een effectieve strategie te ontwikkelen en die op een aantrekkelijke en die herkenbare manier te delen met alle stakeholders; van patiënten, zorgverzekeraars en toezichthouders tot medewerkers. En dat is precies waar ik steeds vaker in beeld kom.

 

 

Photo by Alexandre Debiève on Unsplash

Geen reactie's

Geef een reactie